Izveštaj br. 02/11
           

  1. Na 11.Inter Europe karate kupu održanom u Szombathely-u – Mađarska, za selekciju Srbije učestvovali su takmičari iz karate kluba Šogun-Majdanpek, Sensei-Beograd, Spartak-Subotica, SKI Martial Arts-Subotica. U sklopu provere taktičko-tehničke forme takmičara i instrukora za predstojeće evropske i svetske šampionate u 2011 godini specijalne plakete su dobili: sensei Dragan Mijailović 4dan Beograd, sensei Dragan Ivović 5dan Majdanpek-Srbija; sensei Nedeljko Stanković 5dan Wien-Austrija; soshinan Sey Gabor 7dan Pečuj, sensei Katona Peter 5dan Szombathely-Mađarska; shihan Zvonko Ratović 6dan Vinkovci-Hrvatska; shihan Jan Julian 6dan-Romanija; shihan Alen Babić 6dan, shihan Atila Pivarčik 6dan, shi-soky Žiko G. Bečanović 9dan Serbia-Evropa. Na promociji je uručeno pet zvanja za instrukore i sudije.

Medalje su osvojili: KK Shogun-Majdanpek u katama: Sofija Paunović srebro, Nikola Dimitrijević bronza, Stefan Rakić bronza, Marina Mitrović bronza; u borbama: Ljubiša Delić bronza. KK Sensei-Barajevo u katama: Nikola Ranković srebro, Doroteja Stanković zlato, Katarina Pavlović zlato, Anđela Karić zlato. KK Spartak-Subotica u katama srebro.

  1. U periodu Januar-Februar 2011 godine uručeno je na seminarima i takmičenjima pored pomenutih još 38 zvanja instruktora i sudija: Argentina-5, Maroko-5, Rusija-7, Arabija-6, i Austrija-3. Pripreme za takmičenja i polaganja vrše 24 kluba u još sedam država.
  2. U Gunarošu je održan inter karate turnir regiona severne Vojvodine gde je učestvovalo 18 klubova od kojih su najbolje rezultate, prvih deset, sa svojim takmičarima i instruktorima pokazali klubovi: KK Mavaši-Novi Sad, KK Gunaroš-Gunaroš, KK Bajmok-Bajmok, KK Sivac-Sivac, KK Kljajićevo-Kljajićevo, KK Martial Arts-Subotica i KK Njegoš-Lovćenac.
  3. Predstoji tradicionalni 15. turnir u Novom Sivcu 13.03.2011.(dopis dostavljen) gde će se proveriti forma takmičara i ekipa za predstojeća prvenstva, turnira i seminara prema planu za 2011 godinu: Kragujevac, Žabalj-Novi Sad u Srbiji, Pečuj, Sigetvar u Mađarskoj, Bratislava, Košice u Slovačkoj, Zaječar, Subotica u Srbiji, Kanada, Rusija ....

Plan i program se dosada odvija bez odstupanja uz napomenu da imamo za pojedine termine najavu novih angažmana, zato molimo da se klubovi i centri u slučaju novih momenata jave blagovremeno da bismo mogli uskladiti programe prema vašim predlozima.

 

 

 
© GKF-BUDO-KARATE, 2008